- ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ -

ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 2014, 2015,2016,2017

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

κ.α.π.α.

Τελευταίες Εξελίξεις για τα Τέλη | Ερωτήματα πολιτών


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015 ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (1€)
http://foroteloklopi.blogspot.gr/p/2015.html
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
http://foroteloklopi.blogspot.gr/p/blog-page_20.html
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015
http://foroteloklopi.blogspot.gr/p/blog-page_22.html
OI ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014
http://foroteloklopi.blogspot.gr/p/blog-page_30.html
Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
http://foroteloklopi.blogspot.gr/p/blog-page.html
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΚΑΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ κ.α.π.α. στην kapa-news Μακεδονίας
http://foroteloklopi.blogspot.gr/2015/01/kapa-news.html

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

29 Μαϊου 2015 - (Δείτε το Βίντεο)
http://foroteloklopi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_18.html

Η ΔΙΠΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΣΩ taxisnet ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ

http://foroteloklopi.blogspot.gr/2013/12/taxisnet.html

http://alampasis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_14.html

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2016

http://foroteloklopi.blogspot.gr/p/2016-1.html

ΝΕΟ - ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

https://kapagriniou.wordpress.com/2016/12/06/dikastikes-energeies

ΝΕΟ - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2017  

http://foroteloklopi.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(Τελευταίες εξελίξεις)

Σχετικά με τα Τέλη του 2015 και τις έως εδώ εξελίξεις σχετικά με το δικαστικό
κομμάτι μιας και η ομάδα κινείται μόνο δικαστικά!
- Καταθέσαμε Αναφορές πανελλαδικά σε πάρα πολλές πόλεις στα πρωτοδικεία των περιοχών από μέσα Ιανουαρίου μέχρι ακόμη και σήμερα!
- Καταθέσαμε Αναφορές σε πολλές πόλεις στην ΔΟΥ της κάθε περιοχής! τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα όλων αυτών των ενεργειών που θυμίζω είναι η αρχή ακόμη, είναι τα εξής:
Ανοιξαν σε πολλά πρωτοδικεία οι υποθέσεις και βρίσκονται σε προανακριτικό στάδιο στις περιοχές: Αγρίνιο μία από τις 4 καταθέσεις, Μεσολόγγι, Κόρινθος, Ρέθυμνο, Άρτα, Πειραιά, Καβάλα, Λάρισα, Χανιά, Ιωάννινα, και έπεται συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές.


Σε 2 πόλεις:
 

α) Χανιά όπου εκτός από την προανάκριση που έκανε η εισαγγελέας της περιοχής έκανε και κοινοποίηση και στον Άρειο, όπου με την σειρά τους διαβιβάστηκε στην βουλή και διαβάστηκε.

β) Ιωάννινα προχώρησε ακόμη ποιό καλύτερα και ποιό γρήγορα η υπόθεση, γιατί ο Εισαγγελέας εκεί έκανε υπόμνημα προς:

1) στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτός με την σειρά του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου διέταξε την προανάκριση και έλεγχο για να προχωρήσουν την υπόθεση και προς την βουλή.

2) προς Εφέτη της περιοχής, αυτός με την σειρά του στο διοικητικό τμήμα!


Οπως καταλαβαίνετε φίλοι μου τα πράγματα εξελίσσονται και περιμένουμε από την δικαιοσύνη να πράξει στον βαθμό που της αναλογεί αυτό που πρέπει!

 

10/12/2016

Για το 2017, συνεχίζουμε με προσφυγές στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, και επίσης για τα ΧΡΕΗ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΔΕΗ, ΚΑΙ Ο.Α.Ε.Ε. Πληροφορίες: ΕΔΩ

 

04/01/2017

Ενημέρωση με κατάθεση για τα τέλη κυκλοφορίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
H υπόθεση του Αγρινίου για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 στο Β' γκρουπ πάει αρκετά καλά πέραν του ότι άνοιξε πέρυσι το Μάιο του 2016 και με κάλεσε ο εισαγγελέας της περιοχής μέσω του πταισματοδίκη να δώσω ένορκη κατάθεση, και εξετάστηκαν τα στοιχεία όλα σήμερα με κάλεσαν εκ νέου και από την τροχαία του Αγρινίου μιας και στην αναφορά που καταθέσαμε μιλούσαμε για την συγκεκριμένη υπηρεσία και ζητούσαμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη αν είναι νόμιμη η ενέργεια που κάνουμε να μην καταθέτουμε για τα τέλη κυκλοφορίας, γιατί σύμφωνα με το νόμο (τον παράνομο που δεν αναγνωρίζουμε ως οφείλουμε βάση του συντάγματος) έπρεπε να παίρνουν πινακίδες, αντ'αυτού έδωσε συγχαρητήρια η τροχαία για την ενέργεια αυτής της κατάθεσης! και προχωράει η υπόθεση!


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ,

ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Με τις αναφορές που θα καταθέσουμε φέτος στους εισαγγελείς όλης της χώρας, τεκμηριώνοντας το γεγονός ότι τα τέλη και ειδικά τα πρόστιμα είναι παράνομα, θα ζητήσουμε τη δυνατότητα πώλησης ή απόσυρσης του οχήματος δίχως πληρωμή τελών και προστίμων.

Η υποθήκευση του οχήματος και η εξ αυτής αδυναμία μεταβίβασης, είναι παράνομη διότι λειτουργεί ως μέτρο αναγκαστικής είσπραξης της οφειλής, και μάλιστα πριν αυτή βεβαιωθεί. Θα ζητήσουμε να αρθεί αυτό το μέτρο, τόσο από τους εισαγγελείς της χώρας όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Όποιος ζημιώθηκε θα αποζημιωθεί.

Όσο για τις βεβαιώσεις μέσω taxis, αποτελούν εσωτερική διοικητική διαδικασία, και όχι πράξεις βεβαίωσης "εν τη στενή εννοία", βάσει της οποίας θα μπορούσε νόμιμα η εφορία να προβεί σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης. Βεβαίωση εν τη στενή εννοία, είναι ο "νόμιμος τίτλος οικονομικής απαίτησης" τον οποίον ειδικά για τα τέλη δεν έχει η εφορία διότι αδυνατεί βάσει νόμου να τον εκδώσει, αφού δεν μας έχει κοινοποιήσει νόμιμα πράξη καταλογισμού. Νόμιμη κοινοποίηση είναι η συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής. Το έντυπο τελών κυκλοφορίας δεν αποτελεί νόμιμη κοινοποίηση πράξης καταλογισμού, επομένως δεν μπορεί να εκδοθεί πράξη βεβαίωσης οφειλής, επομένως δεν υπάρχει οφειλή. Αυτά τα έχουμε καταθέσει σε διοικητικό δικαστήριο και περιμένουμε την απόφαση που θα είναι σίγουρα θετική. Όποιο άτομο αμφισβητεί τα παραπάνω, μπορεί να τα καταθέσει σε κάποιον νομικό διοικητικού δικαίου ως ερώτημα.

Σε κανενός το εκκαθαριστικό δεν αναγράφεται οφειλή τελών κυκλοφορίας. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας με διαψεύσει αναρτώντας το εκκαθαριστικό του.Η διαδικασία γίνεται για να αλλάξει ο νόμος και να εφαρμοστεί το Σύνταγμα.Για καλύτερη ενημέρωση, διάβασε την αναφορά που θα καταθέσεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΠΛΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Το έντυπο που βλέπω είναι ατομική ειδοποίηση χρεών. Θα είχε νομική ισχύ, αν είχε
προηγηθεί νόμιμη κοινοποίηση με συστημένη επιστολή της πράξης βεβαίωσης. Έλαβε κανείς πράξη βεβαίωσης; Όχι. Όλα τ' άλλα είναι εκφοβισμοί. Αρνούνται να δώσουν πράξη βεβαίωσης. Τη ζήτησα με αίτηση και μου είπαν ότι δεν υπάρχει.

Επειδή κινήθηκα δικαστικά κατά μιας τέτοιας ειδοποίησης, η εφορία ενημέρωσε εγγράφως το δικαστήριο, πως ούτε η ατομική ειδοποίηση, ούτε η ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω taxisnet, αποτελούν ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη που εκφράζει τη βούληση της διοίκησης να απαιτήσει αυτά τα ποσά. Άρα εκφοβιστικά
κωλόχαρτα. Ζήτησα με αίτηση να μου δώσουν την ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη βεβαίωσης προκειμένου να ασκήσω ανακοπή, και αρνήθηκαν διότι δεν υπάρχει.

Το έγγραφο λέει ότι: "Η ατομική ειδοποίηση, δεν είναι ατομική διοικητική πράξη αλλά απλή γνωστοποίηση-αναγγελία χρέους, που βεβαιώθηκε στο δημόσιο ταμείο με βάση προηγηθείσα αυτής ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη ..." Αν πήρε κάποιος την προηγούμενη που είναι η μόνη έγκυρη, ας με ενημερώσει. Δεν υπάρχει προηγούμενη, άρα το χρέος δεν έχει βεβαιωθεί.

Στη δεύτερη υπογράμμισή μου λέει ότι: "προβλέπεται κοινοποίηση της ταμειακής
βεβαίωσης του χρέους (άρθρου 220 παρ.1) Αυτή η κοινοποίηση όμως δεν γίνεται ακόμη κι αν τη ζητήσετε επίσημα.

Νόμιμος καταλογισμός φόρου, είναι μόνον αυτός που αναγράφεται στο ετήσιο
εκκαθαριστικό της εφορίας.

Αν το ΕΕΤΗΔΕ και τα τέλη ήταν νόμιμα, θα έμπαιναν στο εκκαθαριστικό. Εκεί όμως θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το φορολογητέο εισόδημα. Δηλαδή να φορολογηθεί το εισόδημα που απομένει αν αφαιρεθούν τα διάφορα χαράτσια.

Για παράδειγμα: Αν κάποιος έχει φορολογητέο εισόδημα 15000 ευρώ και πληρώνει 2000 ΕΝΦΙΑ και 1000 ευρώ τέλη, θα πρεπει να φορολογηθεί για 12000 ευρώ και όχι για 15.000. Γι' αυτό δεν μπαίνουν στο εκκαθαριστικό. Πρόκειται για αρπαχτές του δημοσίου που δεν είναι φόροι γι' αυτό και δεν εκδίδεται νόμιμη πράξη καταλογισμού και βεβαίωσης.

ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Τί θα πει "φορολόγηση αυτοκινήτου;".
Τα τέλη κάποτε ήταν ανταποδοτικά για την κατασκευή και συντήρηση των δρόμων. Αφού οι δρόμοι παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες που επιβάλλουν διόδια τέλη, αφού διαλύθηκε το ταμείο εθνικής οδοποιίας και αφού δεν δίδονται στους δήμους χρήματα από το κράτος για τη συντήρηση των δρόμων, τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταργηθούν.
Πέραν τούτων, δεν μπορεί να υπάρχει και φόρος καυσίμων και φόρος αυτοκινήτου.
Διπλός φόρος για το ίδιο αντικείμενο.
ΟΙ 6 ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
1. ΔΑΣΜΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ (Επιβάλεται παράνομα, διότι πληρώνουμε πρόστιμο μερικών εκατομμυρίων ευρώ ως χώρα στην Ευρωπαϊκη ένωση κάθε χρόνο αλλά επειδή εισπράτονται πολλαπλάσια απο τα παρανομα τέλη η παρανομία συνεχίζεται)
2. ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Μεσα στο ασφάλιστρο επιβάλεται και φόρος, για το ταμείο της εθνικής οδοποιϊας, το οποίο έχει κλείσει γιατί οι δρόμοι παραδόθηκαν σε ιδιώτες
Μπομπολαίους οι οποίοι επιβάλλουν πανακριβα διόδια εμποδίζοντας τον πολίτη να
κινείται ελεύθερα όπως προβλέπει το Σύνταγμα του κράτους)
3. ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ 59% της αξίας τους πηγαίνουν στο κράτος.
4. ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (Πανάκριβα, Αθήνα - Θεσσαλονίκη συμφέρει καλύτερα να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, παρά οδικώς)
5. ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (φόρος που δεν ανταποδιδεται στους ανύπαρκτους και άθλιους δρόμους, σε υψος χαρατσιού, αξιζει να αναφερουμε οτι στην Ισπανία ενα δυλιτρο πληρωνει μόλις 56 ευρω, ενω στην Ελλάδα 600 ευρώ)
6. Φόρος πολυτελείας αυτοκινήτου (Είναι πολυτέλεια ενα ασφαλες αυτοκίνητο για την μετακίνηση μίας οικογένειας;)

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Ζητάμε ένα ευρωκαθεστώς αντιμετώπησης και ισοτιμία στην πληρωμή διοδίων, και τα τέλη απλά να καταργηθούν γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Τα οχήματα στην Ελλάδα πληρώνουν έξι φόρους οι οποίοι δεν συνάδουν στην ανταποδοτικότητα. Για την συντήρηση των δρόμων έχουμε ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ που λεγεται δασμος (και πληρώνουμε πρόστιμα για την επιβολή τους στην ευρωπαϊκή ένωση), επίσης μέσω της ασφάλειας κράτηση για ταμείο οδοποιϊας, στη συνέχεια 59% φόρο στα καύσιμα, μετά μη ανταποδοτικά ΤΕΛΗ και ΔΙΟΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ... Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί που τους πληρώνουμε τα κινητά τηλέφωνα και τα ταξίδια με τα αεροπλάνα θα πρέπει να πάψουν να αποκαλούν τον λαό ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ.... επίσης και οι εγκάθετοι που διασπείρουν ανάλογες ετικέτες.
 

https://www.facebook.com/groups/miantapodotikotitatelonkukloforias

http://foroteloklopi.blogspot.gr


Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 02:52:24 μμ